Síla kořenů  - nový online kurz otevřený. Více najdete kliknutím sem.

Bylinky, aromaterapie, vztah k přírodě

Články, recepty a inspirace o bylinkách, mysli a přírodě.

Jak vypadá Provoněný den?

Přečtěte si o tom třeba kliknutím sem

Více o mně si přečtěte tady.

A teď už vás zvu ke čtení článků o bylinkách na této stránce.

Linda

Křen s medem

K podzimu patří sběr kořenů a semen bylinek. Užíváme si teplo domova, ladíme se na přicházející zimní a adventní období. Přinášíme si voňavé chvojí, častěji zapalujeme svíčky nebo...

Celý článek

Jablečný ocet

Podzim je obdobím barev a překrásných vůní. Můžeme sklízet dary podzimu a zažívat vděčnost… Vděčnost za sklizeň Naše sklizeň začíná už na jaře. A taky v naší mysli. I to, jak...

Celý článek

Kdoulové pyré

Je to už mnoho let, kdy jsem poprvé uviděla kvetoucí kdouloně. Ten pohled mě uchvátil. Něžné růžově bílé květy hustě pokrývaly celý strom. Od té...

Celý článek

Jedlé plody buků

Buk je statný a léčivý strom. Usedněte v jeho blízkosti a spojte se s léčivou energií tohoto stromu. Skrze své smysly ucítíte napojení na tichou, ale přitom silnou kvalitu, které...

Celý článek

Levandulové sušenky

Levandule dokáže v teplých letních dnech provonět celou naši zahradu. Její příjemná vůně přiláká užitečné opylovače a my se z její krásy můžeme těšit i po sklizni. Květy levandule...

Celý článek

Pomazánka s česnekem viničným

Ještě před začátkem prvního jarního dne objevujeme otužilé bylinky. Bývají to kopřivy, orsej, bršlice a v neposlední řadě i česnek viničný. Že jste se s ním zatím nesetkali?...

Celý článek

Borovicová koupel

I když se nám někdy zdá, že v únoru nebo začátkem března začalo jaro, zima nám dá o sobě ještě vědět. Přesto je to období, kdy už...

Celý článek

Trnkový čaj

Husté trnkové keře mám spojené se vzpomínkami z dětství. Jako děti jsme se v nich schovávaly, jedly jejich sladké květy a pozorovaly včelky, které si tu časně jarní...

Celý článek

Olej z kaštanů

Barevné listy, ranní mlhy, procházky ve spadaném listí, vůně hřebíčku, skořice, badyánu, sběr podzimních plodů, odevzdání, zklidnění,.. tak by se ve zkratce dala popsat atmosféra,...

Celý článek

Pampelišková káva

Podzim je období, kdy sklízíme jablka, hrušky, arónie, švestky. Chodíme sbírat houby, kaštany, vyrábíme tinktury, jablečný ocet, likéry, masti, mícháme směsi z bylin na zimu. V tuto dobu...

Celý článek